See algas täiesti tühisest asjast. Lapsed olid vanemate juures, naine magas juba kella kümneks diivanil, film jooksis viimaseid minuteid. Selline tavaline reede, kus sa ei tea, kas olla õnnelik või igavlev. Istusin köögilaual, klaas vett ees, ja mõtlesin, et elu on viimasel ajal liiga.. tasane. Mitte halb, aga justkui läheks alati kerge ülesmäge.
Hakkasin telefoni kerima. Mõned uudised, mõned naljakad videod, üks sõnum sõbralt, kes saatis pildi mingist imelikust võidukast ekraanitõmmisest. "Vaata, mis juhtus," oli ta kirjutanud. Ma ei vastanud talle kohe. Aga see pilt jäi silme ette.
Mõtlesin, et proovin ka. Mitte sellepärast, et ma usun õnne või saatusesse. Lihtsalt sellepärast, et kell oli 22:17 ja mul polnud ühtegi head põhjust mitte proovida.
Avasin ühe keskkonna, mida olin varem mõned korrad uudistest näinud. See tundus lihtne, peaaegu liiga sirgjooneline. Registreerumine võttis umbes minut aega. Siis panin oma kaardiga 50 eurot sisse. Mitte rohkem. Täpsustasin endale: "Sa kaotad selle õhtu lõpuks, nii et ole rahul."
Hakkasin mängima ruletti. Mitte mingit süsteemi. Lihtsalt panin 5 eurot mustale, 5 eurot punasele vaheldumisi, nagu teeksin nalja. Ja siis järsku tuli see hetk – punane, punane, must, punane, roheline.
Roheline. Null.
Ma polnud kunagi varem nulli peale pannud. Aga seekord oli mul kogemata 2 eurot sellel. Ja need 2 eurot andsid mulle 72 eurot tagasi.
Istusin püsti. Naine liigutas diivanil, aga ei ärganud.
Tundsin, kuidas aju lülitus teise režiimi. Mõtlesin, et proovin natuke süsteemsemalt. Hakkasin panema väiksemaid summasid, lugesin mustreid, nagu oleks see malelaud. Kasiino USDT võimaldas teha kiireid tehinguid ilma nende tüütute kinnitusteta, mis tavaliselt mu õhtu ära rikuvad. Lihtsalt sisenesid, vajutasid, ja mäng käis.
Mängisin nii umbes tund aega. Vahepeal olin 20 eurot plussis, siis jälle miinuses, siis jälle plussis. Aga siis juhtus see, mida ma ootasin.
Üks mäng, mida polnud varem mänginud. Midagi Egiptuse teemaga, kullakarva sümbolid ja keerlevad rullikud. Panin 15 eurot.
Ja ekraan hakkas vilkuma.
Ma ei liialda – see vilkus nii tugevalt, et ma kattisin silmad käega. Heli tuli kõvasti, isegi vaiksemalt seadistatuna. Ma mõtlesin, et äratan naise üles, aga õnneks magas ta nagu kivi.
Kui võit lõppes, vaatasin numbrit. 430 eurot. See polnud tohutu summa, mitte elumuutev. Aga ma tundsin, kuidas mu käed hakkasid värisema. Selline hea värisemine.
Mõtlesin lõpetada. Tõesti mõtlesin. Aga siis ütlesin endale: "Kuni oled plussis, mängi edasi. Aga ainult võidetud rahaga." Võtsin oma esialgse 50 euro välja ja jätsin sinna kõik, mis ma võitsin.
Järgmised 20 minutit olid puhas hullus. Ma kaotasin 100, siis võitsin 200, siis kaotasin 50, siis võitsin tagasi. See oli rullnokk, aga mitte hirmus rullnokk. See oli põnev.
Ja siis, kell oli peaaegu 12, vajutasin viimast korda. Kasiino USDT keskkonnas oli just alanud mingi boonusring, mida ma polnud varem näinud. Ma ei mõistnud reegleidki lõpuni. Lihtsalt vajutasin.
Lõppsumma? 1240 eurot. Täpselt 1240 eurot.
Ma ei rääkinud sellest kellelegi järgmised kolm päeva. Mitte naisele, mitte sõpradele, mitte töökaaslastele. Lihtsalt kandsin raha eraldi kontole ja vaatasin seda iga õhtu. Mõtlesin: "See juhtus sinuga, sa tõesti ei teinud seda und nähes."
Aga tegelikult on mul sellest loost kõige rohkem meeles mitte võit, vaid see tunne, kui ma vajutasin "väljamakse" nuppu. See oli nagu teeksid sügava hingetõmbe pärast pikka jooksu. Kerge kergendus, mis ei tulnud mitte hirmust, vaid lihtsalt täiuslikust ajastusest.
Lõpuks ostsin sellest rahast oma naisele uued kõrvaklapid (vanad olid katki) ja endale kaks head restorani õhtut. Ülejäänud läks reisifondi.
Ma ei ole sellest ajast suurt midagi võitnud. Mõned korrad olen proovind – aga kaotanud 20-30 eurot ja lõpetanud. Aga see konkreetne reede? See oli nagu loterii, kus sa ei teadnudki, et ostsid pileti.
Vahel on kõige paremad võidud need, mis tulevad täiesti tühjast kohast. Ilma ootuseta. Ilma plaanita. Lihtsalt roheline joon ja kaks kohvi, mis jahtusid, kui sa mängisid.