Es nekad neesmu bijis azartspēļu fans. Visu mūžu strādāju celtniecībā, rokas smagas, bet prāts – vienkāršs. Draugi reizēm aizgāja uz spēļu zālēm, bet man tas nešķita interesanti. Līdz kādu vakaru mājās bija tik garlaicīgi, ka sāku klīst pa internetu. Meklēju, ko jaunu, atpūtu no ikdienas. Un tad uzgāju Vavada.
Sākumā domāju – tipiska reklāma, visi sola zelta kalnus. Bet paskatījos sīkāk. Interfeiss vienkāršs, skaidrs. Reģistrējos, iemaksāju mazu summu, tikai testam. Nebiju gatavs neko lielu laimēt. Vienkārši gribēju redzēt, kā tas strādā. Uzgāju kādu spēli ar augļiem, sāku griezt. Pēc pāris griezieniem – mazs laimests. Smaids pats no sevis. Tad vēl viens, vēl... Un pēkšņi sapratu, ka esmu iegrimis procesā.
Bet pats interesantākais notika, kad sāku runāt ar draugiem par šo pieredzi. Viens no viņiem, Pēteris, kurš ilgus gadus spēlējis ārzemju kazino, teica: ""Hei, tu zini, ka te ir arī casperbets in latvia iespējas?"" Es sākumā nesapratu. Viņš paskaidroja, ka Vavada ne tikai ļauj spēlēt, bet arī piedāvā dažādas likmes un bonusus, kas pielāgoti tieši mūsu valstij. Šķietami sīkums, bet tas mainīja visu. Es vairs nejutos kā nejaušs klients, bet gan kā spēlētājs, kuram ir reāla iespēja.
Tā es sāku pētīt visas iespējas. Izmēģināju dažādus slotus, kārtis, pat dzīvās spēles ar īstiem dīleriem. Katru reizi – jauns pārsteigums. Ne jau tikai naudas dēļ. Vairāk emociju. Kad griežas ritenis, sirds sitas straujāk. Un tas uzvaras mirklis, pat ja summa niecīga – tā ir kā adrenalīna deva. Reiz naktī paņēmu telefonu, domāju ātri uzspēlēt pirms miega. Beidzās ar to, ka pusstundu skatījos uz ekrānu, un uzvarēju 15 eiro. Vai tas ir daudz? Man – pietiekami, lai nākamajā rītā smaidītu.
Mani kolēģi darbā brīnās, kāpēc es tik bieži sēžu pie telefona. Es vienkārši atbildu: ""Mācos par gambler."" Bet patiesībā es mācos par sevi. Šī spēle iemācīja savaldību. Es nekad necenšos atspēlēties, ja zaudēju. Protams, ir gadījies pazaudēt kādu desmitnieku, bet tas nav traģiski. Galvenais – kontrolēt savas emocijas un laiku. Vavada man kļuva par tādu kā izklaides platformu, nevis naudas izsūkšanas mašīnu.
Vēl viens moments: man patīk, ka Vavada ir dzīva. Nepārtraukti nāk jaunas spēles, turnīri, piedāvājumi. Nesen pamanīju, ka daudzi latviešu spēlētāji aktīvi izmanto casperbets in latvia bonusa sistēmu. Es pats izmēģināju vienu akciju, kurā vajadzēja savākt noteiktu punktu skaitu. Nekas pārāk sarežģīts, bet pēkšņi pamanīju, ka sāku spēlēt mērķtiecīgāk. Negaidīti, bet tas pat palīdzēja man ietaupīt naudu, jo vairs nespēlēju uz aklo.
Protams, ir cilvēki, kas saka: ""Tas ir slikti, riskanti."" Es piekrītu, ka jāzina mērs. Bet es neesmu atkarīgs. Es vienkārši izbaudu procesu. Un šobrīd, kad dzīve ir saspringta, darbā nogurstu, Vavada ir mans nelielais pabēgšanas veids. Sēžu mājās, ieslēdzu spēli un uz stundu aizmirstu par visām raizēm. Tas man palīdz atslēgties.
Kādu dienu draugs jautāja, vai es kādreiz esmu domājis par lielo laimestu. Es atbildēju: ""Protams, ikviens par to sapņo. Bet es neesmu tas, kurš par to apsēsts."" Mani priecē mazas uzvaras. Piemēram, vakar uzvarēju 8 eiro, nopirku sev kafiju un kūku. Sīkums, bet gandarījums liels. Un tas ir galvenais – sajust, ka dzīvē ir arī patīkami pārsteigumi.
Beigās gribu teikt, ka esmu pateicīgs, ka atradu šo vietu. Sākumā tā bija nejaušība, bet tagad tā ir kļuvusi par daļu no manas ikdienas. Nē, ne jau tāpēc, ka pavadu tajā stundām. Bet tāpēc, ka tā dod man pozitīvas emocijas. Un, ja kāds man jautātu, vai ieteiktu Vavada citiem, es teiktu: ""Pamēģini, bet kontrolē sevi. Un noteikti ieskaties akcijās, kas saistītas ar casperbets in latvia, jo tur dažkārt paslēptas bonusa iespējas."" Katrs pats izvēlas, kā izklaidēties. Manā gadījumā tā ir šī spēle. Un es nožēloju tikai vienu – ka neuzgāju to agrāk.